Tantra i sex

0 views
0%

Tantricki sex

Tantra je stari indijski filozofski sistem, opisan u stotinama sanskrit teksth / tantra, Šiva agama, Višnu Samhita, Šakti Nigam /, od kojih su mnogi i dalje untranslated ili skriveno u privatnoj biblioteci. Mnoge od ovih knjiga su napisani u simboličnom jeziku, koji ne može razumeti bez usmena objašnjenja nadležnih nastavnika. Je preovladalo mišljenje među naučnicima da je tantra evoluirao iz Veda, mnogi iniciran u tantričkog otkos, međutim, navode dokazi koji su postojali ranije. Verovatno ispravno da se kaže da je poreklo kako Veda i Tantra, izgubio negde u praistoriji. Oba sistema postepeno se razvijaju i utiču jedni na druge kada dođu jedni drugima u kontaktu.
Reč tantra se sastoji od dve reči: tanoti i traiati. Tanoti je proširen stegniti, protežu reč traiati znači da se oslobodi. Pa ten + Pri znači da se proširi iskustvo i svest o svemu, da se proširi razumevanje izvan materijala i stoga za postizanje duhovnog znanja i oslobođenje.
Tantra je takođe poznat kao tantrizma, kauladharma, kaulica ili KAULA. Kaula reč potiče od reči Kule, što znači porodici, društvu ili zajednici. Kaula naslova, kaulica kauladharma i stoga se može tumačiti kao način zajednice, način porodici, bratstvu i bratstva. Reč Kula znači “moć kosmičku manifestaciju” ili. “Šakti”. Akula znači “svest” respektivno. Shiva. Kaule put je put kosmičkog jedinstva Šive i Šakti. Uspavane kosmička sila u čoveku se ponekad naziva kulakundalini. Kuladharma je, dakle, sistem koji budi kosmičke sile i mogućnosti / ili Kundalini Shakti / kod ljudi. Oni koji slede put tantri zove Tantrik Kaule ili kaulike.
Tantra je nauka upoznavanja beskonačna kroz konačnih. To nas navodi da iskuse beskonačnom kroz ograničenu svetu formi. I kad vidiš beskonačan u jednom objektu, potrebno je da se samo mali korak da vidi beskonačno u svim. Tantra nas uči kako da o nauče i dožive makrokosmos kroz mikrokosmos. Tantra obezbeđuje sredstva za realizaciju svoju božansku prirodu i božansku prirodu svega. To je metod koji koristi materijal koji je u skladu sa duhovnim, manifestuje se koristi da znaju nemanifestirano. Svet kao tamo dasku koja nas baca iza, u neopisiv. Tantra ima za cilj da proširi naše svakodnevno iskustvo, u potpunosti žive i uživaju u naše živote i da se koristi kao put ka boljoj informisanosti. Obuhvata sve aspekte života, bilo da se radi materijala ili uzvišen. Tantra je sistem koji smo zaista naučimo da živimo u potpunosti. To je alat koji može uspešno da se pomiri sa životom, svojim očiglednim paradoksa, i konačno oslobođen.

Tantra je put od heroja / Izvori / koji se ne boji i ne odbacuje bilo koji aspekt života.
Tantričkog traži oslobođenje / Moksha / koristiti svoje telo kao sredstvo evolucije.

From:
Date: December 7, 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *