Seksualnost kao inspiracija

0 views
0%

TANTRA i seksualnost

Anandakapila Sarasvati kaže da smo mi zapadnjaci su se smanjile život na golim deponije sporednih konzumerizma i nebitnim i slučajnog susreta subatomskih čestica. Naša kultura je odvojen um od tela, podižući logiku na račun intuicije i sterilizacije emocija u korist razmišljanja. Seks je gotovo jedini transcendentan iskustvo koje nam je ostalo.

“Orgazam je jedini spontano i prirodno iskustvo besmrtan i vanvremenski dimenzija koja ne zna za bol.”
Ecstasi kroz Tantra – Dr.Jonn Mumford / Anandakapila Sarasvati /

Tantra je mnogo pre Frojd, Jung i biološki determinizam prepoznala značaj i dubinu seksualnosti. Ona nas uči da je naša hedonista lupanje, na osnovu potrošnje, može da se transformiše u duhovno iskustvo. Erotska osećanja u sebi nosi seme misticizma i orgazma može da se koristi kao sredstvo kojim se može postići promenu svesti – ili transcendenciji. Ako Tantra je sistem kroz koji vaša svest širi do konačnog oslobođenja, naravno, odmah pitaju šta bi trebalo da bude konačno oslobođenje je. Orijentalni koncept oslobodilačke / mokshe / može se objasniti kao oslobođenje od svih graničnih verovanja u koje nas sprečavaju da se oseća jedinstvo sa svim. Odraz tog osećanja mogu da dožive nekoliko sekundi orgazma, kada osećamo jedinstvo sa svojim partnerom i životnu snagu koja teče kroz nas. U Tantra, dakle, energija orgazam se koristi kao sredstvo da se proširi našu svest, kao sredstvo doživljava transcendentnost.

“Oni koji misle da je seksualno orgazam, ne razumem. Ti ne znaš orgazma iskustva. Orgazam je uvek božanska. Orgazam ne oslobađa orgazam je slavlje. Orgazam je stanje u kojem sam – kroz drugi -. Upoznati celinu ”
Bhagvan Shree Rajneesh

Sexy zanimljivosti

Seksualne tehnike predstavljaju samo mali deo celog tantrizma filozofiju, ali oni su samo da je poslednjih godina postala veoma popularna na Zapadu, verovatno zbog hrišćanstva kojima se negira duhovnu dimenziju fizičkog ljubavi. Takva pojednostavljena Tantra je propisana kao recept za lečenje seksualnih problema, kao neka vrsta neophodnosti da dožive veći kvalitet seksa, jer je postala neophodna znanja G-tačke i iskustvo nekoliko uzastopnih orgazama. Naravno, takva Tantra je bolji nego nikakav tantri, ali oni koji uđu u tantri sa takvim motivima, oni će dobiti više nego što bi bio voljan da svari.
Uz pomoć tantrički tehnika strast pretvoren u ljubavi i seksu u meditaciji. Tantric orgazam uzrokuje:
• Da biste zaustavili modifikacije uma. / Joga je prestanak modifikacija uma. Sutre na jogu – Patanđali /
• Sloboda iz protekle / samskare / i budućnosti / vasane / – svest o ovde i sada.
• halucinogenoa vizije, jer oni otvore psihičke centara u glavu.

From:
Date: December 7, 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *